top of page

ONZE BOERDERIJ

Contact met de natuur

Met een stuk land van 2 ha gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden!
Tijdens je verblijf mag je deelnemen aan het boerenleven als je dat graag wilt.

Hooien Soe.jpg

ONZE DIEREN: WIE IS WIE?

Ansje is de mascotte van de Berksvenhoeve. Zal zij volgend jaar voor melk zorgen op de boerderij? Je kan alvast eens proberen of ze jou een pootje wilt geven.

Pootjes geven doen Tanske, Zoef en Sietske zeker. Ze laten zich ook graag aaien of verleiden tot een spelletje balletje vangen of touwtje trekken.

Molly en Mees gaan graag mee op stap. Ze dragen voor jou de picknickmanden of nemen je mee op hun rug als je moe gewandeld bent. Nog een beetje oefenen en we rijden met hen voor het karretje en jou erin heel Olmen rond.

Emma, Cornelia en Brunhilde zijn maar enkele namen uit de kudde. Elk jaar tijdens de winter- en lentemaanden zijn er nieuwe lammetjes. Soms moet er al eens eentje met de fles gevoerd worden. 

Belle, Sien en Maria en nog vele andere, de Kwekjes en de Gekjes leggen verse eitjes voor pannenkoeken, wafels, omelet, roerei en nog veel meer.

Ludwig en Sigmund vangen de muisjes op de boerderij.

Ansje.jpg

ONZE MOESTUIN

Kruiden, bloemen en groenten groeien hier vrolijk naast elkaar. Zoveel mogelijk variatie en zo lang mogelijk eten uit de tuin is de uitdaging. Het pronkstuk is de grote serre, waar het ook op frissere dagen heerlijke toeven is.

Moestuin2.jpg

ONZE BESSENTUIN

Om heerlijke jam van te maken (doe je mee?), taarten mee te bakken of zo van de struik in je mond te stoppen: kruisbessen, rode bessen, cassis, blauwe bessen, frambozen en braambessen, ze zijn er allemaal.

Bessen.jpg

ONZE BOOMGAARD

Ja, wij lusten heeeel graag fruit. Dus hebben we een grote boomgaard aangeplant met heel veel verschillende soorten appels, peren, nectarines, perziken, abrikozen, kersen, krieken, pruimen, mispels en kweeperen. Nu maar hopen dat de vogels ook iets voor ons overlaten...

Bladknoppen boomgaard.jpg

ONZE WEILANDEN

Tijdens het grootste deel van het jaar staan onze dieren veel buiten op de weilanden. Vakantie tijdens het hooiseizoen is altijd een belevenis.

Hooi2.jpg
bottom of page