top of page

ONZE BOERDERIJ

Contact met de natuur

Met een stuk land van 3,5 ha gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden!
Tijdens je verblijf mag je deelnemen aan het boerenleven als je dat graag wilt.

Hooien Soe.jpg

ONZE DIEREN: WIE IS WIE?

Onze loopeendjes zijn de mascottes van de Berksvenhoeve. Je komt dit duo overal tegen.

Grietje, Koko en Flanel zorgen om de beurt voor verse geitenmelk..

Pootjes geven doen Tanske, Zoef en Sietske zeker. Ze laten zich ook graag aaien of verleiden tot een spelletje balletje vangen of touwtje trekken.

Molly en Mees gaan graag mee op stap. Ze dragen voor jou de picknickmanden of nemen je mee op hun rug als je moe gewandeld bent. 

Odrada, Cornelia en Bambix zijn maar enkele namen uit de kudde. Elk jaar tijdens de winter- en lentemaanden zijn er nieuwe lammetjes. Soms moet er al eens eentje met de fles gevoerd worden. 

Ons kippentoom legt verse eitjes voor pannenkoeken, wafels, omelet, roerei en nog veel meer. Elk jaar hebben we schattige kuikentjes.

Ludwig vangt de muisjes op de boerderij.

Ansje.jpg

ONZE MOESTUIN

Kruiden, bloemen en groenten groeien hier vrolijk naast elkaar. Zoveel mogelijk variatie en zo lang mogelijk eten uit de tuin is de uitdaging. Het pronkstuk is de grote serre, waar het ook op frissere dagen heerlijk toeven is.

Moestuin2.jpg

ONZE BESSENTUIN

Om heerlijke jam van te maken (doe je mee?), taarten mee te bakken of zo van de struik in je mond te stoppen: kruisbessen, rode bessen, cassis, blauwe bessen, frambozen en braambessen, ze zijn er allemaal.

Bessen.jpg

ONZE BOOMGAARD

Ja, wij lusten heeeel graag fruit. Dus hebben we een grote boomgaard aangeplant met heel veel verschillende soorten appels, peren, nectarines, perziken, abrikozen, kersen, krieken, pruimen, mispels en kweeperen. Nu maar hopen dat de vogels ook iets voor ons overlaten...

Bladknoppen boomgaard.jpg

ONZE WEILANDEN

Tijdens het grootste deel van het jaar staan onze dieren veel buiten op de weilanden. Vakantie tijdens het hooiseizoen is altijd een belevenis.

Hooi2.jpg
bottom of page